Humanitas Jongerenteam: 

Humanitas afd. Leeuwarden e.o.
Blokhuispoort 40, Leeuwarden.

Postbus 2556
t.a.v. Humanitas Jongerenteam
8901 AB  Leeuwarden.

Telefoon: 058-2666608.
E-mail:
leeuwarden@humanitas.nl


Centrale opvang van
informatie-en hulpvragen:


Zorgbelang Fryslân
(i.s.m. Steunpunt de Barones)
K.R. Poststraat 70-72
8441 ER  Heerenveen.

Telefoon: 085-4832432.
E-mail:
adviespunt@zorgbelang-fryslan.nl


 


FSU Jongeren winnen de "Ab Harrewijn Prijs" 2013!


Sinds 2003 wordt ieder jaar op 13 mei de "Ab Harrewijn Prijs" uitgereikt aan iemand (persoon of groep) die zich uitzonderlijk inzet voor mensen die leven aan de onderkant van onze samenleving.

Lisa Paassen van het FSU Jongeren Team was in 2013 de winnaar van deze prijs, die uitgereikt werd door Ineke van Gent.
Het FSU jongerenteam, verzorgt de jongerenspreekuren en organiseert workshops op o.a. scholen, waarbij voorlichting wordt gegeven over uitkeringen en sociale zekerheid, scholing, studiefinanciering, zorg- en huurtoeslag, werk en CAO, omgaan met geld en schulden. 

Uit het juryrapport:

Tussen de vijftien voordrachten die we dit jaar ontvingen viel ons één drijvende kracht op zonder die achtergrond. (een uitgebreide maatschappelijke carrière). Bovendien gaat het om een initiatief dat een maatschappelijk probleem aankaart, dat gaat over een groep mensen die het in deze tijden met een krappe arbeidsmarkt extra hard voor de kiezen krijgt en dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. De jury vindt het bijzonder dat iemand zich al op zo’n jonge leeftijd in een sociaal initiatief stort en wil dat graag belonen. De winnaar van de Ab Harrewijn Prijs 2013 is Lisa Paassen namens het Jongeren Advies Punt in Leeuwarden.

Het motto van de FSU Jongeren is:

Vóór jongeren, dóór jongeren!


Meer belangrijke pagina's over deze prijs:

Ab Harrewijn, (1954-2002) studeerde theologie in Utrecht. Hij was actief in de Studentenbeweging, Christenen voor het Socialisme en de CPN.  
In 1995 werd hij partijvoorzitter van Groen Links en drie jaar later werd hij gekozen als lid van de Tweede Kamer.
Daar hield hij zich voornamelijk bezig met Defensie en Sociale Zaken. Het kamerlid Harrewijn pleitte onvermoeibaar voor de zwaksten in de samenleving, om wie hij zich in zijn domineesleven ook altijd al bekommerd had. Op 13 mei 2002 overleed Ab Harrewijn aan de gevolgen van een herseninfarct.